Uši širom otvorene

Jačanje kompetencija učenika s oštećenim sluhom i drugim oštećenjima

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
enhr

Sunčana edukacija u Šibeniku!

Od 13. do 15. svibnja 2011. grupa trideset i četvero nastavnika i nekoliko predstavnika poslodavaca je pohađalo edukaciju na temu metoda rada i komunikacije s osobama s razvojnim poteškoćama i/ili invaliditetom te o poticajima za zapošljavanje istih u Brodarici u Šibeniku.

Pod vodstvom Vesne Ivasović, psihologinje i stručnjakinje za metoda rada i komunikacije s osobama s razvojnim poteškoćama, tijekom tri dana predavanja i radionica sudionici su imali prilike dobiti praktične informacije o detekciji i karakteristikama raznih vrsta razvojnih poteškoća, o metodama prilagođavanja nastave i metoda poduke i provjere znanja općenito te  raspraviti o mogućim načinima poboljšavanja integracije učenika s poteškoćama u razvoju u obrazovni sustav i otvoreno tržište. Mnogi sudionici su i pohađali radionice osnova znakovnog jezika u sklopu edukacije.

Sudionici su također imali prilike saznati sve o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i financiranja njima potrebnih prilagodbi na radnom mjestu kroz predavanja Vesne Matijašević, pročelnice HZZ-a područne službe Zagreb, i Jasenke Sučec, zamjenice ravnatelja Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Cijela grupa je u sklopu kuharskih radionica, pod stručnim vodstvom profesora Vedrana Habela – stručnjaka za metode integracije i rada s osobama s invaliditetom u ugostiteljskom sektoru, iskusila kako je to raditi u kuhinji, odnosno, u okruženju simuliranog restorana s oštećenjem sluha. Sa čepićima u ušima, sudionici su vidjeli iz vlastitog iskustva praktične prepreke u radu u kuhinji s oštećenjem sluha, te praktičnu korisnost pohađanih predavanja o metodama komunikacije s osobama s oštećenjem sluha i novog računalnog sustava koji omogućava samostalan rad osoba s oštećenjem sluha u kuhinjskom okruženju, a koji je dizajnirao sam Vedran Habel u sklopu projekta “Uši širom otvorene”!

Slike s trodnevne edukacije možete naći ispod zajedno s programom edukacije i prezentacijama koje su održane (samo kliknite na link pored predavanja u programu)!

Program

Edukacija Šibenik

_______________________________________________________________________________________________________

OTVORENI POZIV nastavnicima i poslodavcima u ugostiteljstvu

ZA ISKAZ INTERESA SA SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI u šibeniku

Poštovani,

Čast nam je obavijestiti Vas da ste pozvani da izrazite interes za sudjelovanje na predavanjima, radionicama i informativnim seminarima za poslodavce i nastavnike u sklopu projekta “Uši širom otvorene – Jačanje kompetencija učenika s oštećenjem sluha i drugim oštećenjima za zapošljavanje”.

Radionice i informativni seminari za poslodavce i nastavnike

  • Šibenik – Luša – predavanja, radionice i informativni seminari za poslodavce i nastavnike
    • obaviještavanje poslodavaca i nastavnika o metodama komunikacije i rada s osobama sa slušnim i ostalim poteškoćama te o poticajima za zapošljavanje istih
    • smještaj (od 12. do jutra 15.5.) i dnevnice su pokrivene od strane projekta
    • radionice će se odvijati od 13. – 15.5.2011.

Svi sudionici će dobiti službenu diplomu na kraju seminara i predavanja kao potvrdu završene edukacije i stečenog znanja.

Molimo Vas da potvrdite svoju namjeru za sudjelovanje do 12,00 sati u utorak, 26.4.2011. Filipu Tanayu na broj telefona 099 816 9900 ili na mail filip.tanay@googlemail.com .

Detaljniji program će biti poslan svim sudionicima prije edukacije te biti objavljen na web stranici projekta na www.earswideopen.eu . Za sve ostale detalje kontaktirajte Filipa Tanaya na 099 816 9900 ili na e-mail fillip.tanay@googlemail.com .

Bila bi nam čast kada biste sudjelovali u navedenim aktivnostima. Radujemo se vidjeti Vas tamo!

S poštovanjem,

mr.sc. Slavica Jelić, prof. def.

Ravnateljica

Centar za odgoj i obrazovanje « Slava Raškaj » Zagreb

Nazorova 47 | 10 000 Zagreb | Hrvatska

Projekt financiraju:

Popularne vijesti

Došla nam EU Delega

U četvrtak, 2.12.2010. došli su nam u posjet članovi EU ...

Sunce Šibenske eduk

Dana 15. lipnja 2011. u prostorijama Centra za odgoj i ...

Super kuhari!

U ponedjeljak, 13.12.2010. učenici Arijan, Zvonimir, Edi, Tomislava, Doris, Josipa, ...

Koliko su Uši širo

Grupa od dvadeset i sedmero nastavnika, poslodavaca i predstavnika grada ...

Održane prve zajedn

U četvrtak, 20.1.2011. su uspješno održane prve zajedničke radionice ...