Uši širom otvorene

Jačanje kompetencija učenika s oštećenim sluhom i drugim oštećenjima

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
enhr

Dana 14.6.2011. je u Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Zagreb održana završna prezentacija provedbe i rezultate projekta. Glavni dio prezentacije se sastojao od svečanog ručka koji su za sve prisutne pripremili učenici Slave Raškaj koji su tijekom godine sudjelovali u aktivnostima projekta. Učenici koji su tijekom godine imali 200 sati radionica simuliranog restorana te naučili napraviti više od 80 novih jela i koristiti se novom ugostiteljskom opremom, su oduševili sve prisutne sa menijem od 5 slijedova jela.
Prije samog ručka ravnateljica Slave Raškaj, mr.sc. Slavica Jelić, te partneri i suradnici na projektu su prisutnim gostima prezentirali provedene aktivnosti i neke već sada vidljive rezultate projekta od kojih izdvajamo sljedeće:

  • osnažene strukovne i socijalne kompetencije učenika
  • uključivanje učenika na tržište rada i zapošljavanje (91.5% učenika Slave Raškaj koji su sudjelovali u projektu se zaposlilo ili nastavilo s obrazovanjem, a 75% onih koji ove godine napuštaju školu se uspjelo već zaposliti (6 na stalno, 3 na sezonski)
  • edukacija nastavnika i poslodavaca za rad s učenicima s komunikacijskim teškoćama te informiranje istih o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom
  • postignuta je i održivost projektnih rezultata i aktivnosti:

o poticaj za uključivanje u nove projekte u ovom sektoru
o modificirani pristup radionicama kuharstva u samom kurikulumu (simulirani restoran)
o formirana mreža suradnika
o priručnik (Priručnik za rad u ugostiteljskoj struci – Izazovi u radu s učenicima s poteškoćama) koji je podijeljen strukovnim ugostiteljskim školama i ostalim obrazovnim ustanovama diljem Hrvatske (digitalnu kopiju možete preuzeti ovdje, a DVD možete vidjeti ovdje)
o oprema koja je osmišljena u sklopu projekta te uvrštena u prilagodbe za rad za osobe s oštećenjem sluha u kuhinjskom okruženju Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Prezentacije s ovog događaja možete preuzeti klikom ovdje i ovdje, a niže dolje možete vidjeti slike s prezentacije te isječke iz medija vezane uz prezentaciju.

Završna prezentacija projekta "Uši širom otvorene/Ears Wide Open"

Hvala svima koji su sudjelovali u projektu i onima koji su ga pratili i podržavali na Vašoj podršci, pomoći i suradnji!

Comments are closed.

Projekt financiraju:

Popularne vijesti

Došla nam EU Delega

U četvrtak, 2.12.2010. došli su nam u posjet članovi EU ...

Sunce Šibenske eduk

Dana 15. lipnja 2011. u prostorijama Centra za odgoj i ...

Super kuhari!

U ponedjeljak, 13.12.2010. učenici Arijan, Zvonimir, Edi, Tomislava, Doris, Josipa, ...

Koliko su Uši širo

Grupa od dvadeset i sedmero nastavnika, poslodavaca i predstavnika grada ...

Održane prve zajedn

U četvrtak, 20.1.2011. su uspješno održane prve zajedničke radionice ...