Uši širom otvorene

Jačanje kompetencija učenika s oštećenim sluhom i drugim oštećenjima

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
enhr

Dana 14.6.2011. je u Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Zagreb održana završna prezentacija provedbe i rezultate projekta. Glavni dio prezentacije se sastojao od svečanog ručka koji su za sve prisutne pripremili učenici Slave Raškaj koji su tijekom godine sudjelovali u aktivnostima projekta. Učenici koji su tijekom godine imali 200 sati radionica simuliranog restorana te naučili napraviti više od 80 novih jela i koristiti se novom ugostiteljskom opremom, su oduševili sve prisutne sa menijem od 5 slijedova jela.
Prije samog ručka ravnateljica Slave Raškaj, mr.sc. Slavica Jelić, te partneri i suradnici na projektu su prisutnim gostima prezentirali provedene aktivnosti i neke već sada vidljive rezultate projekta od kojih izdvajamo sljedeće:

  • osnažene strukovne i socijalne kompetencije učenika
  • uključivanje učenika na tržište rada i zapošljavanje (91.5% učenika Slave Raškaj koji su sudjelovali u projektu se zaposlilo ili nastavilo s obrazovanjem, a 75% onih koji ove godine napuštaju školu se uspjelo već zaposliti (6 na stalno, 3 na sezonski)
  • edukacija nastavnika i poslodavaca za rad s učenicima s komunikacijskim teškoćama te informiranje istih o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom
  • postignuta je i održivost projektnih rezultata i aktivnosti:

o poticaj za uključivanje u nove projekte u ovom sektoru
o modificirani pristup radionicama kuharstva u samom kurikulumu (simulirani restoran)
o formirana mreža suradnika
o priručnik (Priručnik za rad u ugostiteljskoj struci – Izazovi u radu s učenicima s poteškoćama) koji je podijeljen strukovnim ugostiteljskim školama i ostalim obrazovnim ustanovama diljem Hrvatske (digitalnu kopiju možete preuzeti ovdje, a DVD možete vidjeti ovdje)
o oprema koja je osmišljena u sklopu projekta te uvrštena u prilagodbe za rad za osobe s oštećenjem sluha u kuhinjskom okruženju Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Prezentacije s ovog događaja možete preuzeti klikom ovdje i ovdje, a niže dolje možete vidjeti slike s prezentacije te isječke iz medija vezane uz prezentaciju.

Završna prezentacija projekta "Uši širom otvorene/Ears Wide Open"

Hvala svima koji su sudjelovali u projektu i onima koji su ga pratili i podržavali na Vašoj podršci, pomoći i suradnji!

Comments are closed.

Projekt financiraju:

Popularne vijesti

Bjelovar – Slava R

U srijedu, 1.12.2010. su nam došli kolege profesori iz Bjelovara ...

Otvoreni poziv na pr

Poštovani, Čast nam je obavijestiti Vas da ste pozvani da sudjelujete ...

Krenule uvodne radio

Dana 24.11.2010. krenule se uvodne radionice jačanja psihosocijalnih kompetencija za ...

Prezentacija službe

Dana 9. svibnja 2011. je održana prezentacija za javnost povodom ...

DVD je snimljen!

Dana 21.11.2010., u prostorijama Centra “Slava Raškaj” je održano snimanje ...