Uši širom otvorene

Jačanje kompetencija učenika s oštećenim sluhom i drugim oštećenjima

  • RSS
  • Delicious
  • Facebook
enhr

Sunčana edukacija u Šibeniku!

Od 13. do 15. svibnja 2011. grupa trideset i četvero nastavnika i nekoliko predstavnika poslodavaca je pohađalo edukaciju na temu metoda rada i komunikacije s osobama s razvojnim poteškoćama i/ili invaliditetom te o poticajima za zapošljavanje istih u Brodarici u Šibeniku.

Pod vodstvom Vesne Ivasović, psihologinje i stručnjakinje za metoda rada i komunikacije s osobama s razvojnim poteškoćama, tijekom tri dana predavanja i radionica sudionici su imali prilike dobiti praktične informacije o detekciji i karakteristikama raznih vrsta razvojnih poteškoća, o metodama prilagođavanja nastave i metoda poduke i provjere znanja općenito te  raspraviti o mogućim načinima poboljšavanja integracije učenika s poteškoćama u razvoju u obrazovni sustav i otvoreno tržište. Mnogi sudionici su i pohađali radionice osnova znakovnog jezika u sklopu edukacije.

Sudionici su također imali prilike saznati sve o poticajima za zapošljavanje osoba s invaliditetom i financiranja njima potrebnih prilagodbi na radnom mjestu kroz predavanja Vesne Matijašević, pročelnice HZZ-a područne službe Zagreb, i Jasenke Sučec, zamjenice ravnatelja Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Cijela grupa je u sklopu kuharskih radionica, pod stručnim vodstvom profesora Vedrana Habela – stručnjaka za metode integracije i rada s osobama s invaliditetom u ugostiteljskom sektoru, iskusila kako je to raditi u kuhinji, odnosno, u okruženju simuliranog restorana s oštećenjem sluha. Sa čepićima u ušima, sudionici su vidjeli iz vlastitog iskustva praktične prepreke u radu u kuhinji s oštećenjem sluha, te praktičnu korisnost pohađanih predavanja o metodama komunikacije s osobama s oštećenjem sluha i novog računalnog sustava koji omogućava samostalan rad osoba s oštećenjem sluha u kuhinjskom okruženju, a koji je dizajnirao sam Vedran Habel u sklopu projekta “Uši širom otvorene”!

Slike s trodnevne edukacije možete naći ispod zajedno s programom edukacije i prezentacijama koje su održane (samo kliknite na link )!

Program i prezentacije

Edukacija Šibenik

_______________________________________________________________________________________________________

OTVORENI POZIV nastavnicima i poslodavcima u ugostiteljstvu

ZA ISKAZ INTERESA SA SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI u Šibeniku

Poštovani,

Čast nam je obavijestiti Vas da ste pozvani da izrazite interes za sudjelovanje na predavanjima, radionicama i informativnim seminarima za poslodavce i nastavnike u sklopu projekta “Uši širom otvorene – Jačanje kompetencija učenika s oštećenjem sluha i drugim oštećenjima za zapošljavanje”.

Radionice i informativni seminari za poslodavce i nastavnike

  • Šibenik – predavanja, radionice i informativni seminari za poslodavce i nastavnike
    • obavještavanje poslodavaca i nastavnika o metodama komunikacije i rada s osobama sa slušnim i ostalim poteškoćama te o poticajima za zapošljavanje istih
    • smještaj (od 12. do jutra 15.5.) i dnevnice su pokrivene od strane projekta
    • radionice će se odvijati od 13. – 15.5.2011.

Svi sudionici će dobiti službenu diplomu na kraju seminara i predavanja kao potvrdu završene edukacije i stečenoga znanja.

Molimo Vas da potvrdite svoju namjeru za sudjelovanje do 12,00 sati u petak, 29.4.2011. Filipu Tanayu na broj telefona 099 816 9900 ili na mail filip.tanay@googlemail.com .

Detaljniji program će biti poslan svim sudionicima prije edukacije te biti objavljen na web stranici projekta na www.earswideopen.eu . Za sve ostale detalje kontaktirajte Filipa Tanaya na 099 816 9900 ili na e-mail fillip.tanay@googlemail.com .

Bila bi nam čast kada biste sudjelovali u navedenim aktivnostima. Radujemo se vidjeti Vas tamo!

S poštovanjem,

mr.sc. Slavica Jelić, prof. def.

Ravnateljica

Centar za odgoj i obrazovanje « Slava Raškaj » Zagreb

Nazorova 47 | 10 000 Zagreb | Hrvatska

Skinite poziv:

iskaz interesa Sibenik nastavnici i poslodavci

Comments are closed.

Projekt financiraju:

Popularne vijesti

Bjelovar – Slava R

U srijedu, 1.12.2010. su nam došli kolege profesori iz Bjelovara ...

Otvoreni poziv na pr

Poštovani, Čast nam je obavijestiti Vas da ste pozvani da sudjelujete ...

Krenule uvodne radio

Dana 24.11.2010. krenule se uvodne radionice jačanja psihosocijalnih kompetencija za ...

Prezentacija službe

Dana 9. svibnja 2011. je održana prezentacija za javnost povodom ...

DVD je snimljen!

Dana 21.11.2010., u prostorijama Centra “Slava Raškaj” je održano snimanje ...